Vullingen

In ons uitgebreide assortiment hebben wij ook allerlei soorten vullingen, denk hierbij aan polyethervlokken, polyestervulling, EPS korrels, javakapok en comforelvulling.

Vullingen fournituren rits meubelrits koord stofferen sierstrips hobby groothandel eps polystreen

Polyether vlokken

Polyether vlokken zijn stukjes vermalen schuimresten die wij zelf produceren. Super groen en eco! Bij het versnijden van schuim blijven altijd wat stroken en resten over, een deel van deze resten gaan in onze vlokkenmolen en worden vervolgens gerecycled tot kleine en grote balen polyether vlokken. Het overige deel aan snijresten worden weer verwerkt tot het produceren van polypress/ compripol/ bonded foam. Wij gebruiken enkel en alleen schone en nieuwe schuimen in onze vulling en nemen dan ook nooit oude kussens in.

Polyether vlokken hebben als grootste voordeel dat ze relatief voordelig zijn, lang meegaan (duurzaam) en heel veel stevigheid en ondersteuning bieden. Nadelen van vlokken kunnen zijn dat het niet uitwasbaar is en het mogelijk iets wat hobbelig kan aanvoelen wanneer het gebruikt word bij dunne stof.

 

Scheepjes Catona

De gehele kleurencollectie van het mooie scheepjes Catona (100% katoen), bolletjes van 50gram, €2,60 per stuk.

Vlokken

Polyether vlokken, door ons zelf verwerkt en verkrijgbaar in kleine en grote zakken.

Polyester vulling

Polyester vulling of fiberfill, een mooie zachte vulling met veel voordelen. Het is lekker zacht, erg volumineus en uitwasbaar. Het word veelal gebruikt als kussenvullen voor rug kussens, sierkussens en zelfs hoofdkussens. Ook voor de hobbyist en handwerker is het een graag gebruikt materiaal als vulling voor kleine of grote knuffeltjes.

Zoals ik al eerder benoemd heb zijn de grootste voordelen dat het lekker zacht aanvoelt, wel volumineus is,erg veerkrachtig en uitwasbaar is. Toch heeft dit mooie materiaal ook nadelen, bij gebruik als sierkussen vulling is het vaak al snel wat aan de zachte kant en kruipt het naar verloop van tijd wat in elkaar, maar dit is simpel te verhelpen door het zelf weer uit elkaar te trekken, waardoor het weer veel volume terug krijgt.

Polyester vulling is bij ons te verkrijgen in kleine (250gr) en grote (1kg) zakken en zijn verkrijgbaar in onze WEBSHOP.

 

EPS vulling

EPS ook wel bekend als polystereen korrels is net zoals polyethervlokken een gerecycled product en is als het ware vermalen piepschuim. EPS korrels zijn dan ook niet perfect ronde balletjes en hebben verschillende korrelgrotes. EPS vulling is bij uitstek geschikt als bijvoorbeeld zitzak vulling of om een grote knuffel te vullen.
 
Het voordeel van EPS is dat U al snel een behoorlijk volume heeft voor een niet al te dure prijs, het isoleert goed en vormt lekker om U heen als er op gezeten word. Een mogelijk nadeel kan zijn is het gebrek aan veerkracht, het is niet uitwasbaar en verpulvert naarmate het intensief gebruikt word, waardoor het volume van bijvoorbeeld de zitzak steeds minder word.

Fiberfill

Polyester vulling, fiberfill verkrijgbaar in kleine en grote zakken.

EPS

400L zakken EPS korrels, verkrijgbaar voor maar €39,95!

Misschien ook interessant voor U?

Vragen over ons vulling assortiment?
We helpen U graag!