Polyether schuim

Polyether is een veerkrachtig en flexibel materiaal dat is opgebouwd uit allemaal kleine cellen, dat na indrukking terug veert naar zijn oorspronkelijke vorm. 

Polyether heeft in vergelijking met andere comfort schuimen een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. 

schuim schuim op maat schuimrubber sluimrollen koudschuim traagschuim polypress groothandel strip strook profiel isolatie

Wat is polyether schuim?

Polyether schuimen bestaan in vele soorten en kwaliteiten, meestal spreekt men hierbij over een soortelijk gewicht (SG). Een grote misvatting is dat een hoger soortelijk gewicht gelijk staat aan een steviger kussen, dit hoeft zeker niet altijd zo te zijn. Het soortelijk gewicht zegt eigenlijk alleen maar iets over het gewicht per kubieke meter, oftewel hoeveel materiaal zit er in. 

Wij hebben allerlei soorten polyether in ons assortiment, met daarbij ook allerlei verschillende doeleinden en toepassingen.

Polyether is enorm veelzijdig en makkelijk recyclebaar. Alle snijresten worden weer verwerkt tot bijvoorbeeld vlokkenvulling of word geaglomoreerde schuim (polypress) van gemaakt. 

Gebruikte schuimen / oude kussens worden bij ons zeer zeker niet verwerkt tot nieuwe schuimen of vulling! 

Toepassingen voor polyether schuim

Polyether is geschikt voor heel veel verschillende toepassingen en doeleinden. Het meest voor de hand liggende is om op te zitten of liggen, maar denk ook eens aan verpakkingsmateriaal, sponsjes voor allerlei toepassingen en profielen voor in de bouw, de sportsector en akoestische platen.

Voor al deze verschillende toepassingen hebben wij verschillende kwaliteiten in huis, U kunt zich misschien wel voorstellen dat een polyether waar U veel op wil zitten een andere kwaliteit behoeft  dan een schuim die U gebruikt als verpakking van iets.

In onze winkel aan de tiendstraat 41 in Helmond laten wij U graag het een en ander zien en komen wij met U tot de juiste keuze schuim voor uw project.

Op zoek naar grotere oplages? Of misschien wel een speciaal model? Neem eens contact met ons op om te kijken wat wij voor U of uw bedrijf kunnen betekenen.

Misschien ook interessant voor U?

Vragen over polyether schuim?
We helpen U graag!