Polypress

Polypress is een samengeperste schuim, ook wel bekend als compripol, vlokkenschuim, bonded foam of geaglomoreerde schuim.

Wat is polypress?

Polypress is een samengeperste schuim en valt ook wel onder de categorie geaglomoreerde schuimen. Deze schuim word geproduceerd door middel van schuimresten (schone snijresten) te versnipperen en samen te persen (verlijmen). Dit zorgt voor een behoorlijk vast resultaat en is een mooie manier van recylcling. Je hebt deze schuimen in verschillende soortelijke gewichten.

Wij verkopen deze schuim in een sg120 en varieert soms wat in kleur en hardheid. De standaard maat van deze platen zijn 100x200cm, maar kunnen desgewenst in ieder formaat en dikte geleverd worden. Standaard hebben wij deze op vooraad van 1 tot 5cm dikte.

Toepassingen voor polypress

Polypress is geschikt voor heel veel verschillende toepassingen en doeleinden. Door het vrij massieve karakter van deze schuim is deze bijzonder geschikt als geluidsisolatie in vloeren, wanden en plafonds. Ook word deze schuim regelmatig gebruikt door stoffeerders om meubels te repareren of op te vullen. 

Ook verkopen wij deze schuim zeer regelmatig voor bijvoorbeeld het bekleden van een kistje/koffertje aan de binnenkant, een zadel  van een motor/brommer/scooter of soms zelfs als zitting op een stoel.

Door het hoge soortelijke gewicht van deze schuim is deze erg duurzaam en zal lang meegaan. Ook is deze schuim erg duurzaam doordat deze gemaakt word van snijresten.

Geluidsisolatie

Door het compacte karakter van polypress is deze goed geschikt als isolatiemateriaal in vloeren, wanden en plafonds.

Professioneel

Polypress word ook gebruikt door stoffeerders om bankstellen mee te repareren of op te vullen, dit kan een voordelig alternatief zijn ipv het hele kussen vervangen.

Bescherming

Polypress is ook prima te gebruiken als val en stoot bescherming in bijvoorbeeld speelhallen of als sportmatten.

Misschien ook interessant voor U?

Vragen over polypress?
We helpen U graag!

Lees meer